Vireenhallinnan koulutuspäivä la 27.4.2019 Koirakorvessa

9.2.2019

Keski-Suomen Palveluskoirayhdistys järjestää vireenhallinnan koulutuspäivän la 27.4. Koirakorvessa. Kouluttajana toimii Salme Mujunen.

Mukaan mahtuu 10 koirakkoa, kuunteluoppilaiden määrää ei ole rajattu.

Koulutus soveltuu erinomaisesti tottelevaisuus- ja palveluskoirakokeisiin tähtääville koirakoille, mutta myös pennuille.

Hinta 20 euroa jäsenille, 55 euroa ei-jäsenille. Kuunteluoppilaat ilmaiseksi (jäsenet) ja 15 euroa (ei-jäsenet). Jäsenhinnan edellytys on, että jäsenmaksu on maksettu ennen ilmoittautumista. Etusija Keski-Suomen Palveluskoira ry:n jäsenillä 10.4.2019 asti.

Ilmoittautumiset 11.2.2019 alkaen osoitteeseen kspky.kuvat[at]gmail.com.

Vireenhallinta on koulutustilanteessa käytettyjen palkkioiden hallintaa. Vireenhallinta linkittyy saalisviettiin. Saalisviettiä tarvitaan koiran palkitsemiseen silloin, kun suoritukseen haetaan nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Toisin sanoen saalisleikittämisen avulla teknisesti hallitut suoritukset viimeistellään koevalmiiksi.

Ihanteellinen koe- ja kilpailusuoritus on voimakas ja halukas eli koira työskentelee suhteellisen korkeassa vireessä, jolloin myös koiran hallinta tulee luonnollisesti haasteellisemmaksi. Vireenhallinnan koulutuksessa opit työstämään koirasi korkeaa virettä ja saamaan sen hallintaasi. Siten voit parantaa koe- ja kilpailusuoritustenne laatua.

Koulutuksen sisältö:
- Saalisvietin teoriaa (kesto 1-2 h)
- Saalisleikittämisen tekniikkaharjoitukset ilman koiria (kesto 1 h)
- Koulutukseen osallistuvien koirien leikittäminen yksi kerrallaan (kesto riippuu kunkin koiran oman saalisvietin määrästä)